Spela på hästar

Att spela på hästar har sannolikt varit ett nöje sedan vi människor första gången lyckades tämja hästen. Hästsporten slår ju an på så många strängar i vår natur. Adrenalinet som stimuleras av höga hastigheter, tävlingsinstinkten och spänningen i att ha satsat en slant på loppets utgång. Idag går det att spela på hästar under ganska skilda omständigheter. Här hemma i Sverige är travsporten störst, medan man i andra länder framförallt spelar på galopptävlingar. Om spel på hästar lockar dig finns det massor av möjligheter att testa detta klassiska fritidsnöje. Du bör dock sätta dig in i de olika sporterna först, och tänka efter på hur du bör spela.

Spela på hästar för fartfylld underhållning

Spela på hästar inom olika sporter

Om du vill spela på hästar bör du först tänka över vilken hästsport du ska fokusera på. I Sverige är som sagt travet den dominerande hästsporten. Trav är en av hästens tre gångarter (de övriga är skritt och galopp). Under trav lyfter hästen sina fötter diagonalt samtidigt, vilket ger en ganska karaktäristisk gångstil. En stor utmaning ligger i att få hästen att gå i ren trav. Tillsammans med vagnen, som kallas sulky, utgör hästen ett ekipage, som styrs av kusken. Travloppen sker på distanser som varierar mellan 1 640 meter och 3 140 meter. Störst är sporten i Frankrike, Sverige och USA.

Ett mer fartfyllt sätt att spela på hästar är den klassiska galoppen. Medan tävlingar i trav sällan går snabbare än cirka 50 kilometer i timmen, kan en galopperande häst nå uppåt 65 kilometer i timmen. I Sverige har vi haft galopptävlingar sedan början av 1800-talet, och föga förvånande var det inom militära kretsar som intresset startade. Det berömda engelska fullblodet anses vara den främsta rasen för galopptävlan. Just de engelsktalande länderna Storbritanien och USA anses vara galopptävlingarnas förlovade hemland. Här i Sverige är de mest kända galoppbanorna Jägersro, Strömsholm och Göteborg Galopp. Men naturligtvis kan du spela även hemma från soffan, som många traventusiaster gör.

Sätt dig in i regler och andra faktorer

För att kunna spela på hästar framgångsrikt måste du naturligtvis först förstå spelet. Därefter bör du sätta dig in i din specifika sports mer detaljerade faktorer. Ju mer kunskap du har innan ett lopp, ju större chans har du att göra en korrekt bedömning av vilken häst som kommer att vinna. I detta avseende finns det massor med relevanta faktorer. Vad är de deltagande hästarnas tävlingshistorik, under de aktuella förutsättningarna? I vilken form verkar de olika ekipagen vara? Har kanske en favorittippad häst en ny kusk? Eller återhämtar den sig från en skada? Ju mer du vet, ju mindre lämnar du åt slumpen.

Om du vill spela på hästar på ett rationellt sätt, blir det därför lättast om du först inriktar dig på en mycket specifik tävlingsgren. Låt säga att du är mest intresserad av trav. Du kan smalna av ditt intresse ännu mer, genom att fokusera på en viss distans, och kanske hästar av en viss ålder. En sådan avgränsning gör det lättare att hålla reda på alla relevanta fakta och data. Ju mindre du behöver veta, ju lättare är det att ta reda på det, och sedan hålla det i huvudet! Du bör dock komma ihåg att det ytterst handlar om tur att spela på hästar. Hur vetgirig och analytisk du än är, kommer varje lopp i slutändan att avgöras av omständigheter som du inte kan förutsäga. Den ambitiöse spelaren kan dock se till att ha sannolikheten på sin sida.

Andra sorters spel

Men du kan spela på mer än bara hästar. Det finns andra sporter som bland annat fotboll där du kan spela på vilket lag som vinner en match eller vilken spelare som spelat bäst. Att satsa pengar på fotboll på nätet brukar oftast kallas för betting på fotboll och det finns mer än bara fotboll att betta på. Alla populära sporter som sänds på TV går också att betta på och turneringar är väldigt populära att betta på. Likadant som att spela på hästar så behöver du studera för att kunna spela bra på fotboll. Din kunskap om samarbetet mellan spelarna är lika viktig som om det hade handlat om häst och kusk.

När det pågår stora mästerskap i olika sporter så blir det ännu mer populärt att betta. Odds på fotbolls em eller vm är väldigt populärt och med så många lag och så många spelare så kan vad som helst hända. De flesta som vinner blir inte miljonärer men några kan lyckas mångdubbla sina pengar genom att spela på ett lag med låga odds. Många rika väljer att flytta till Monaco där de kan leva det ljuva livet på diverse vackra spelpalats.

Många spelbolag är inte enbart svenska och handlar inte alltid om sport utan spel som återfinns i kasinon, som spelet roulette som finns på spelbolag som Norgesautomaten. Det finns många populära spelbolag på Malta där du kan spela alla möjliga olika sorters spel. Anledningen för att dessa spelbolag finns på Malta har med skatt att göra. På Malta så är skatterna för spelbolag lägre vilket leder till att du kan vinna mer pengar. Men på dessa spelbolag så kan det vara lite svårare att lära sig spelen eftersom att det är helt digitalt och deras enda förankring till verkligheten är en dator.

Man måste våga för att vinna

Om du hoppas på att vinna stora pengar genom att spela på hästar, blir det i regel nödvändigt att satsa på de hästar som ingen annan tror ska vinna. Det är ju när dessa djur vinner som utdelningen på din insats blir som störst. Häri ligger dock en motsättning, eftersom det finns goda skäl till varför ingen tror att dessa hästar ska vinna. Omständigheterna talar helt enkelt emot det. När du ska spela på hästar är det därför viktigt att veta så mycket som möjligt om det aktuella loppet och dess deltagare. Förhoppningsvis vet du då något som ingen annan vet, och kan slå mynt av detta. Så för den seriöse spelaren finns bara en sak att göra. Börja studera!